Brugvoegen in de beton-, weg- en waterbouw, afdichting van stortnaden in betonnen wanden of kitvoegen in natte cellen. Ardon werkt met de beste materialen en verzorgt kitverwerking met een waterdicht resultaat.

  • Brugvoegen
  • Afdichten van stortnaden
  • Dilatatie voegen
  • Kitvoegen in natte cellen

Brugvoegen

Bij het afdichten van kapotte bestaande kitvoegen, prefab betonnen galerijen en onderlinge balkonelementen passen wij brugvoegen (slabvoegen) toe. Zo produceren wij een brugvoeg in diverse breedtes, eventueel afgestrooid met vuurgedroogd kwartszand.

Afdichten van stortnaden

Om lekkages door grondwater te voorkomen plaatsen wij stortnaden in betonnen wanden. Zo wordt de ruimte aan de buitenzijde afgedicht over een breedte van ongeveer 35 cm. Met een scheur overbruggend “Bitumen/Rubber” systeem, inclusief een wapening van glasweefsel. Bepaalde eisen aan UV-bestendigheid? Kies dan voor onze twee componenten haarscheur-overbruggende cementgebonden mortel.

Dilatatievoegen

In beton en metselwerk verwerken wij dilatatievoegen. Deze variëren in breedte en diepte, afhankelijk van de grootte van de elementen en de te verwachten krimp of uitzetting door temperatuurschommelingen. Dilatatievoegen zijn noodzakelijk om de bewegingen en krachten in bouw- en constructiedelen van beton en staal op te vangen en te zorgen voor een hermetische afdichting.

Kitvoegen in natte cellen

In natte cellen als badkamers, toiletten en keukens brengen wij hoogwaardige siliconenkitten aan. In bijna elke gewenste kleur. Dat maakt de kitvoegen bestand tegen langdurige waterbelasting. Bovendien is deze methode schimmelwerend en volgens de norm van HACCP (hygiënecode).

Gerelateerde projecten

Staat jouw vacature er niet bij? Stuur ons vrijblijvend een open sollicitatie.

Neem contact met ons op