In kelders, parkeergarages of andere ondergrondse ruimtes is het vaak vochtig. Een goede afdichting van bouwwerken aan de binnen- en buitenzijde is daarom nodig. Ook natte ruimtes, voegen gevels en galerijen moeten tegen grondwater worden beschermd. Ardon verzorgt kelderafdichting en verschillende injecties voor een waterdicht resultaat.

  • Kelderafdichting
  • Vochtwerende injecties
  • Constructieve injecties

Kelderafdichting

Wij maken uw kelder weer waterdicht. Met zowel horizontale als verticale afdichting en zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde. Aan de buitenzijde gebruiken wij het “Bitumen/Rubber” systeem. Aan de binnenzijde passen we cementgebonden dichtingsmortels en verkiezelingssystemen toe. Dat gebeurt vooral bij oude gemetselde kelders, waarbij een totale afwerking met een gecertificeerde isolatiemortel mogelijk is.

Vochtwerende injecties

Last van optrekkend vocht? Dan is injecteren een geschikte oplossing. Onder lage druk gebruiken wij de “2k PU injectie vloeistof” en onder hoge druk de epoxy- en polyurethaanharsen. Scheuren en/of grindnesten in wanden en vloeren pakken wij onder hoge druk aan met 1 of 2 componenten polyurethaan of epoxy injectieharsen. Ook brengen we een vochtscherm aan met injectiegel. Dat maakt elke kelder, parkeergarage of RWZI weer klaar voor heel wat vochtvrije jaren.

Constructieve injecties

Betonconstructies herstellen wij met onze constructieve injecties. Wij brengen de epoxy injectiehars onder lage of hoge druk aan, afhankelijk van de omvang en situatie. Losliggende cement dekvloeren op een betonnen ondervloer injecteren we met epoxyharsen. Dat heet het zogenaamde “doken”: het verlijmen van ankers in betonwanden en vloeren. Ideaal om het bouwdeel weer de benodigde sterkte en samenhang te geven. Wij adviseren graag over de juiste methode voor uw probleem.

Staat jouw vacature er niet bij? Stuur ons vrijblijvend een open sollicitatie.

Neem contact met ons op